Menu openen Sidebar openen

video toevoegen

Om een filmpje op je website te plaatsten is het belangrijk dat we het filmpje ergens kunnen vinden. Je kunt filmpjes of video's bijvoorbeeld op Vimeo of Youtube zetten. 

Youtube en Vimeo (en andere video services) bieden de mogelijkheid om een video op een website in te sluiten of te embedden. Door dit te doen wordt de video op de website zichtbaar maar loopt het daadwerkelijke dataverkeer (en bij video loopt dit al snel hoog op) door Vimeo of Youtube geregeld.

Insluitcode of embedcode

Om het filpmje op je website te plaatsen heb je dus een insluitcode (embedcode) nodig. Deze vind je bij de verschillende videoplatformen vaak onder de deel (share-knop).

De embedcode van Vimeo ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Zoals je ziet doet deze code nu nog niets... Dat komt omdat de code nu als 'gewone' content is geplakt in het CMS. Hoe zorgen we er nu voor dat het fimpke zichtbaar wordt?

Broncode

Toevoegen   ZeauwSimpelCMS versie 2.5 broncode.png

In de editor van het CMS (het gedeelte waar je de teksten van een pagina invoert) vind je linksboven een knopje broncode. Om een embedcode te laten werken druk je eerst op deze knop. Je zult zien dat het beeld veranderd:

De embedcode plak je vervolgens in de editor.

Druk nu wederom op Broncode  om terug te gaan naar de standaard editor. Als het goed is zie je nu het fimpje staan.

Maar het werkt niet...

Zie je niets? Het zou kunnen dat je de embedcode niet juist hebt gekopieerd, controleer dit goed. Het is ook mogelijk dat de eigenaar van het filmpje de mogelijkheid om het filmpje te embedden heeft geblokkeerd. Je zult dan eerst moeten vragen of je deze toestemming alsnog kunt krijgen. Heb je zelf toegang tot de Youtube of Vimeo account? controleer dan alle instellingen.

 

 

1 uur en 40 minuten borduurwerk samengevat tot een filmpje van nog geen 2 minuten, de 1e resultaten van onze borduurmachine zien er goed uit :-)

Geplaatst door Joor it Sign & Textieldruk op woensdag 13 januari 2016